Over mij

 

Mijn naam is Barbara Lefeber. In 2014 heb ik mijn diploma stresscounselling behaald, waarna ik ben gestart met het opbouwen van mijn praktijk.

 

Mijn passie is om mensen te begeleiden het beste uit zichzelf en/of hun situatie te halen zodat de kwaliteit van hun leven verbetert. Samen met jou ga ik op zoek naar de kern van jouw probleem. Daarnaast richt ik me op de kracht die je bezit, want daar zit vaak de oplossing voor verandering. 

 

Mijn leven heeft zeker ook een aantal flinke hobbels en moeilijke fases gekend, waaronder een echtscheiding en een chronisch ernstig zieke ouder.  De uitspraak 'what doesn't kill you makes you stronger' is er een die op mij van toepassing is. Tegenslagen kunnen je (tijdelijk) bitter en gestresst maken, maar ook kunnen ze aanzetten tot zelfontwikkeling en transformatie.  

 

Interesse in mensen en hen willen helpen en motiveren heeft altijd al in mijn natuur gezeten. Ook verslond ik boeken en cursussen over psychologie en intermenselijke relaties. Nadat mijn kinderen wat groter werden besloot ik daarom het roer om te gooien en te starten met de opleiding Stresscounselling. Hierdoor kon ik mijn eigen levenservaring combineren met een professionele opleiding om anderen op hun pad ondersteunen en het beste uit zichzelf te halen.

  

Mijn levenservaring, opleiding, kennis en empathisch vermogen zet ik graag in tijdens de gesprekken. Als mens en counsellor ben ik toegankelijk, energiek, warm en direct.  


Opleiding

In 2014 heb ik het diploma Stresscounselling behaald, een driejarige opleiding op HBO-niveau bij Stichting Counselling Nederland.

Daarnaast heb ik mijn kennis en vaardigheden uitgebreid met cursussen en trainingen zoals Rationeel Emotieve Therapie (RET), mindfulness en andere werkgerelateerde workshops en trainingen. 

   

Ontwikkeling

Ik kies voor bij- en nascholing op gebieden die mijn interesse hebben en die waardevol voor de praktijk zijn. 

Zo start ik in juni 2021 weer een coachopleiding, want in mijn vak ben je nooit uitgeleerd. 

 

 

Certificering

Na een lidmaatschap bij de AbvC (Beroepsverening voor Counsellors) heb ik er in 2016 voor gekozen dit weer op te zeggen wegens het onvrije gevoel van teveel regeltjes en verplichtingen. Mijn begeleiding is desondanks professioneel en integer. Uiteraard houd ik mij aan de ethische code die hoort bij dit vak.