Over mij

Mijn naam is Barbara Lefeber, counselor en coach in mijn praktijk Flow Counselling én trotse moeder van een prachtige dochter en zoon. Mijn reis begon met het behalen van mijn diploma in Stresscounselling, waarna ik rustig begon met het opbouwen van mijn eigen praktijk aan huis. Mijn passie ligt in het ondersteunen van (hooggevoelige) mensen bij het verminderen van stressklachten en relatieproblematiek en hen begeleiden om het beste uit zichzelf en/of hun situatie te halen, met als doel de kwaliteit van hun leven te verbeteren.

 

Het leven kan soms hobbels en moeilijke periodes brengen. Deze tegenslagen kunnen tijdelijk bitterheid en stress veroorzaken, maar uiteindelijk kunnen ze dienen als een drijfveer voor persoonlijke groei en transformatie. Mijn interesse in mensen, relaties en psychologie heeft altijd diep gezeten. Als kind voelde ik al de natuurlijke drang om anderen te helpen en te motiveren, maar ik was ook bijzonder gevoelig. Hoewel dit soms een last kon zijn, herkende ik mijzelf sterk in de term HSP rond mijn 30ste. Hiermee vielen veel puzzelstukjes op hun plek en begon ik mij intensiever te verdiepen in deze mooie, doch kwetsbare eigenschap. Ik besloot een opleiding te volgen waarin ik die eigenschap meer kon gaan inzetten. Hiermee kon ik mijn persoonlijke levenservaring en kwaliteiten combineren met een professionele opleiding om anderen te ondersteunen op hun levenspad. Enkele van de thema's die ik in mijn praktijk behandel zijn ook thema's die ik zelf in mijn leven heb ervaren. Mijn ervaringsdeskundigheid voegt, naast mijn professionele coachingvaardigheden, een extra dimensie toe aan de sessies.

 

Zowel als mens en counselor, streef ik ernaar toegankelijk, energiek, gevoelig, warm en direct te zijn. Het is voor mij belangrijk dat mijn cliënten zich veilig, gehoord en gesteund voelen tijdens onze sessies.

 


Opleiding

In 2015 heb ik het diploma Stresscounselling behaald, een driejarige opleiding op HBO-niveau bij Stichting Counselling Nederland. Ook heb ik een opleiding Coach Foundation via Gort Coachingsinstituut afgerond. Verdere bij- en nascholing die ik heb gevolgd de afgelopen jaren:

  • Rationeel Emotieve Therapie
  • Voice Dialogue
  • EMDR voor coaches en therapeuten 
  • Zelfcompassie en Zelfvertrouwen 
  • Narcisme voor Professionals  
  • Hechting en relaties 

Ontwikkeling

Mijn begeleiding is professioneel en integer. Uiteraard houd ik mij aan de ethische code die hoort bij dit vak. Ik kies voor bij- en nascholing op gebieden die mijn interesse hebben en die waardevol voor de praktijk zijn. 

 

Lidmaatschap NOBCO

       

Flow Counselling is lid van de NOBCO, dé beroepsorganisatie voor coaching in Nederland. Ik kies voor kwaliteit, verbondenheid en professionaliteit!