Over mij

Mijn naam is Barbara Lefeber, counselor en coach in mijn praktijk Flow Counselling én trotse moeder van een prachtige dochter en zoon. Mijn reis begon met het behalen van mijn diploma in Stresscounselling bij Stichting Counselling Nederland, waarna ik rustig begon met het opbouwen van mijn eigen praktijk aan huis. Mijn passie ligt in het ondersteunen van (hooggevoelige) mensen bij het verminderen van stressklachten en relatieproblematiek en hen begeleiden om het beste uit zichzelf en/of hun situatie te halen, met als doel de kwaliteit van hun leven te verbeteren.

 

Het leven kan soms hobbels en moeilijke periodes brengen. Deze tegenslagen kunnen tijdelijk bitterheid en stress veroorzaken, maar uiteindelijk kunnen ze dienen als een drijfveer voor persoonlijke groei en transformatie. Mijn interesse in mensen, relaties en psychologie heeft altijd diep gezeten. Als kind voelde ik al de natuurlijke drang om anderen te helpen en te motiveren, maar ik was ook bijzonder gevoelig. Hoewel dit soms een last kon zijn, herkende ik mijzelf sterk in de term HSP rond mijn 30ste. Hiermee vielen veel puzzelstukjes op hun plek en begon ik mij intensiever te verdiepen in deze mooie, doch kwetsbare eigenschap. Ik besloot een opleiding te volgen waarin ik die eigenschap meer kon gaan inzetten. Hiermee kon ik mijn persoonlijke levenservaring en kwaliteiten combineren met een professionele opleiding om anderen te ondersteunen op hun levenspad. Enkele van de thema's die ik in mijn praktijk behandel zijn ook thema's die ik zelf in mijn leven heb ervaren. Mijn ervaringsdeskundigheid voegt, naast mijn professionele coachingvaardigheden, een extra dimensie toe aan de sessies.

 

Zowel als mens en counselor, streef ik ernaar toegankelijk, energiek, gevoelig, warm en direct te zijn. Het is voor mij belangrijk dat jij je bij mij veilig, gehoord en gesteund voelt tijdens de gesprekken. 


Ontwikkeling

Mijn begeleiding is professioneel en integer. Na meerdere lidmaatschappen bij professionele beroepsverenigingen voor Counselling en Coaching (Abvc 2015 en Nobco 2022) heb ik vanaf januari 2024 besloten om meer mijn eigen pad te volgen en niet meer conform de regels en eisen van deze beroepsvereningingen. 

 

Uiteraard houd ik mij aan de ethische code die hoort bij dit mooie vak. Dat betekent dat integriteit en vertrouwen bij mij hoog in het vaandel staan.  Voor bij- en nascholing kies ik gebieden die mijn interesse hebben en die waardevol voor de praktijk. Mijn cv: 

  • Stresscounselling
  • Coach Foundation 
  • Rationeel Emotieve Therapie
  • Voice Dialogue
  • EMDR voor coaches en therapeuten 
  • Zelfcompassie en Zelfvertrouwen 
  • Narcisme voor Professionals  
  • Geluksroute Nonons
  • Hechting en relaties