Over mij

 

Mijn naam is Barbara Lefeber, counsellor en moeder van een prachtige dochter en zoon. Na het behalen van het diploma Stresscounselling ben ik rustig gestart met het opbouwen van mijn praktijk aan huis. 

 

Mijn passie is om mensen te begeleiden het beste uit zichzelf en/of hun situatie te halen zodat de kwaliteit van hun leven verbetert. Samen met jou ga ik op zoek naar de kern van jouw probleem. Daarnaast richt ik me op de kracht die iemand bezit, want daar zit vaak de oplossing voor verandering. 

 

Mijn leven heeft zeker ook een aantal flinke hobbels en moeilijke fases gekend. De uitspraak 'what doesn't kill you makes you stronger' is er een die op mij van toepassing is. Tegenslagen kunnen je (tijdelijk) bitter en gestresst maken maar kunnen uiteindelijk aanzetten tot zelfontwikkeling en transformatie.  

 

Interesse in mensen, relaties en psychologie heb ik altijd gehad. Als kind zat het al in mijn natuur om anderen te willen helpen en motiveren. Nadat mijn kinderen wat groter werden besloot ik daarom het roer om te gooien, mijn hart te volgen en te starten met de opleiding Stresscounselling. Hierdoor kon ik mijn eigen levenservaring combineren met een professionele opleiding om anderen op hun pad ondersteunen en het beste uit zichzelf te halen. Mijn levenservaring, opleiding, kennis en empathisch vermogen zet ik graag in tijdens de sessies. Als mens en counsellor ben ik toegankelijk, energiek, gevoelig, warm en direct. 

 


Opleiding

In 2015 heb ik het diploma Stresscounselling behaald, een driejarige opleiding op HBO-niveau bij Stichting Counselling Nederland. Ook heb een Coach opleiding bij Gort Coachingsinstituut afgerond.  Verder heb ik mijn kennis en vaardigheden uitgebreid met cursussen en trainingen zoals Rationeel Emotieve Therapie (RET), Mindfulness en andere werkgerelateerde workshops en trainingen. 

   

Ontwikkeling

Ik kies voor bij- en nascholing op gebieden die mijn interesse hebben en die waardevol voor de praktijk zijn. 

Mijn begeleiding is professioneel en integer. Uiteraard houd ik mij aan de ethische code die hoort bij dit vak en zorg ik voor voldoende inter- en supervisie.