Over mij

 

Mijn naam is Barbara Lefeber, counsellor en moeder van een prachtige dochter en zoon. Na het behalen van het diploma Stresscounselling ben ik rustig gestart met het opbouwen van mijn praktijk aan huis. Mijn passie is om (hooggevoelige) mensen te helpen hun stressklachten te verminderen en te begeleiden het beste uit zichzelf en/of hun situatie te halen zodat de kwaliteit van hun leven verbetert. 

 

Mijn leven heeft zeker ook een aantal flinke hobbels en moeilijke fases gekend, Deze tegenslagen kunnen je (tijdelijk) bitter en gestresst maken maar kunnen uiteindelijk aanzetten tot zelfontwikkeling en transformatie. Interesse in mensen, relaties en psychologie heb ik altijd gehad. Als kind zat het al in mijn natuur om anderen te willen helpen en motiveren. Ook was ik erg gevoelig. Daar had ik soms last van. Toen ik rond mijn 30e las over de term HSP herkende ik mezelf daar enorm in en vielen er veel puzzelstukjes op hun plek. Daarna heb ik mij verder verdiept in deze mooie en tegelijk kwetsbare eigenschap. 

 

Nadat mijn kinderen wat groter werden besloot ik mijn hart te volgen en te starten met de driejarige  opleiding Stresscounselling bij SCN. Hierdoor kon ik mijn eigen levenservaring combineren met een professionele opleiding om anderen te ondersteunen in hun levenspad. Een aantal thema's in mijn praktijk zijn thema's die ook in mijn leven hebben gespeeld. Mijn evaringsdeskundigheid geeft naast mijn professionele coachingsvaardigen een extra meerwaarde in de sessies. Als mens en counsellor ben ik toegankelijk, energiek, gevoelig, warm en direct. Voor mij is het belangrijk dat mijn clienten zich veilig, gehoord en gesteund voelen. 


Opleiding

In 2015 heb ik het diploma Stresscounselling behaald, een driejarige opleiding op HBO-niveau bij Stichting Counselling Nederland. Ook heb ik een opleiding Coach Foundation via Gort Coachingsinstituut afgerond.  Verder ben ik geschoold in en maak ik gebruik van: 

Rationeel Emotieve Therapie (RET), Mindfulness, Voice Dialogue

Delenwerk, Focussing, De Geluksroute (Nonons Coaching).

 

 Bijscholing in 2022:

  • EMDR voor coaches en therapeuten 
  • Zelfcompassie en Zelfvertrouwen 
  • Narcisme voor Professionals  
  • Hechting en relaties 

Ontwikkeling

Mijn begeleiding is professioneel en integer. Uiteraard houd ik mij aan de ethische code die hoort bij dit vak en zorg ik voor voldoende inter- en supervisie. Ik kies voor bij- en nascholing op gebieden die mijn interesse hebben en die waardevol voor de praktijk zijn. 

 

Lidmaatschap NOBCO

       

Flow Counselling is lid van de NOBCO, dé beroepsorganisatie voor coaching in Nederland. Ik kies voor kwaliteit, verbondenheid en professionaliteit!