Break-up of scheiding

stress, scheiding, relatiebreuk, liefdesverdriet, relatiecoach, verlatingsangst, bindingsangst, hechting, liefde, liefdescoach, zelfvertrouwen, nieuwe start

Stress bij scheiding en break-up

Na een scheiding of break-up kan je leven tijdelijk aanvoelen als een puinhoop.  Stress, liefdesverdriet, boosheid, paniek en rouw door het verbreken van een relatie kan erg ingrijpend zijn. Counselling kan je helpen bij het verwerken van je emoties en het vormgeven van je nieuwe leven.  Scheiden staat niet voor niets in de top drie van stressvolle life-events! 

 

Naast alle praktische en financiële zaken heb je te maken met veel emoties zoals woede, verdriet, rouw, schuldgevoel, angst en onzekerheid voor de toekomst. Vaak wordt onderschat hoe heftig deze periode kan zijn.  Wanneer je, op welk moment dan ook in je leven, te maken krijgt met een scheiding, dan weet je dat die gebeurtenis diepe sporen in je leven nalaat. Vooral in het begin kun je door een diep dal gaan. Zeker wanneer de scheiding voor jou onverwacht kwam. 

Maar zelfs als JIJ er voor hebt gekozen om weg te gaan, zal het een grote impact hebben op alle facetten van je leven.  

  

Er zijn zoveel zaken waarover beslissingen moeten worden genomen, bijvoorbeeld de omgang met de kinderen, financiën, woonruimte. Terwijl je daarnaast al die verwarrende, stressvolle emoties ervaart. Na een scheiding of relatiebreuk ondergaan de meesten zo'n beetje alle fases van rouw, waardoor je eigenlijk in een emotionele rollercoaster terecht komt.  

 

Omdat ik als ervaringsdeskundige weet waar je tegenaan kan lopen tijdens of na een scheiding, bied ik een speciaal traject gefocust op een nieuwe start na scheiding.   

 

Aandacht krijgen o.a. de volgende zaken:  

  • Houvast en een luisterend oor tijdens deze turbulente, emotionele periode
  • In kaart brengen van jouw situatie en hierin orde en overzicht creëren
  • Fases in de rouw
  • Het verwerken van de bijkomende emoties 
  • Zelfvertrouwen en eigenwaarde versterken
  • Jouw toekomstvisie en aankomende koers ontdekken
  • Vormgeven van je nieuwe leven. 

Dit coachingstraject biedt emotionele ondersteuning en past uitstekend naast bijvoorbeeld mediation. Het kan een waardevolle aanvulling zijn om weloverwogen keuzes te maken. 

   

Samen doorlopen we een aantal concrete stappen waarin je toewerkt naar meer grip op je situatie, je je gevoelens hebt doorvoeld en positief naar de toekomst durft te kijken!