EMDR

 

Per 1 oktober 2022 bied ik, als onderdeel van een counsellingstraject, EMDR behandelingen aan in mijn praktijk. 

      

EMDR staat voor – Eye Movement Desensitization and Reprocessing –  en is een effectieve behandelmethode voor mensen die een of meerdere nare gebeurtenissen hebben meegemaakt en vastlopen in de verwerking ervan. EMDR haalt de emotionele lading van de gebeurtenis af zodat je deze makkelijker kan loslaten.

 

EMDR combineert succesvolle elementen van andere therapieën, waaronder gedragstherapie en cognitieve therapie, met een afleidende taak zoals het met de ogen volgen van de vingers van de begeleider. Hierdoor wordt het natuurlijke verwerkingssysteem in de hersenen gestimuleerd. Met EMDR kunnen nare eraringen vaak zonder uitgebreide gesprekken en in relatief korte tijd worden verwerkt. EMDR is een geprotocolleerde behandelmethode; de therapie bestaat uit een aantal vast omschreven stappen. 

 

Met EMDR raak je vrij van de ongewenste emoties en andere klachten die hieruit voortkomen en los je blokkades effectief op. Daarnaast kan EMDR ingegezet worden om nieuwe gewenste overtuigingen te 'installeren'.  Hierdoor is het een zeer effectieve therapie waarbij je snel van je klachten af bent. 

 

EMDR wordt in mijn praktijk toegepast als losse interventie of binnen een counsellingstraject indien dit gewenst is. Voordat EMDR mag en kan worden toegepast, neem ik voorafgaand een uitgebreide draagkrachttest en intake af.