1 op 1 coaching

Vind je het prettig om face to face gecoacht te worden? Je bent welkom in mijn praktijk aan huis in de Leidsebuurt.

 

In een warme en vertrouwelijke ambiance begeleid ik je in het verhelderen van jouw probleem, situatie of functioneren en het ontwikkelen van nieuwe inzichten.

 

We werken doel- en resultaatgericht: waar wil je heen en hoe kom je daar? Welke acties zijn daarvoor nodig? Met praktische oefeningen en diepere inzichten ga je daar concreet mee aan de slag zodat je je situatie of probleem beter leert hanteren.  

 

 Counselling/coaching kan je net dat zetje in de goede richting geven. Soms zijn één tot twee sessies al voldoende om weer verder te kunnen. Gemiddeld duurt een traject tussen de 3-10 sessies. Uiteraard is dit afhankelijk van de hulpvraag en problematiek.  

Counselling of coaching?

Counselling en coaching hebben veel raakvlakken. Counselling gaat uit van het verbeteren van een probleemsituatie: je wilt ergens vanaf.  

Coaching kan gestart worden om nieuwe inzichten te krijgen en nieuwe doelen te bereiken, zonder dat hiervoor een probleem ervaren wordt: je wilt ergens naartoe. 

 

Counselling is een laagdrempelige, warme en praktische vorm van emotionele (psycho-sociale) ondersteuning waarin jij als cliënt centraal staat. Het is een soort "therapie light". Het werkt van een probleemsituatie toe naar een hanteerbare gezonde situatie waarin jij weer de regie ervaart. Tijdens de gesprekken onderzoek je je gevoelens, gedachten, patronen en belemmerende overtuigingen. Je wordt je bewust van je blinde vlekken en patronen en leert om hierin verandering aan te brengen. 

 

Bij coaching hoeft er geen sprake te zijn van een probleem. Het faciliteert een veranderingsproces waarin je werkt aan nieuwe inzichten, doelen of gedrag. Het is doel- en resultaatgericht waarbij we vooral focussen op het nu. Waar sta je nu, waar wil je heen en hoe kom je daar.