Sterk uit je scheiding

Stress bij scheiding en break-ups

Is je relatie net beëindigd of zit je er nog middenin? Met alle twijfels en stress?

 

Met het einde van je relatie staat je leven sowieso op zijn kop. Scheiden staat in de top drie van stressvolle life-events! Naast alle praktische en financiële zaken heb je te maken met veel emoties zoals woede, verdriet, rouw, schuldgevoel, angst en onzekerheid voor de toekomst. Vaak wordt onderschat hoe heftig deze periode kan zijn. 

 

Wanneer je, op welk moment dan ook in je leven, te maken krijgt met een scheiding, dan weet je dat die gebeurtenis diepe sporen in je leven nalaat. Vooral in het begin kun je door een diep dal gaan. Zeker wanneer de scheiding voor jou onverwacht kwam. 

Maar zelfs als JIJ er voor hebt gekozen om weg te gaan, zal het een grote impact hebben op alle facetten van je leven.  

  

Er zijn zoveel zaken waarover beslissingen moeten worden genomen, bijvoorbeeld de omgang met de kinderen, financiën, woonruimte. Terwijl je daarnaast al die verwarrende, stressvolle emoties ervaart. Je kunt in paniek zijn, of juist opgelucht, het kan alle kanten opgaan. Maar hoe dan ook zul je je leven in eerste instantie weer alleen moeten gaan inrichten.   

 

En zelfs al heb je of krijg je weer een nieuwe partner, het gezin waaruit jij, je ex (en je kinderen) hebben bestaan zal nooit meer in die vorm terugkomen.   

Na een scheiding of relatiebreuk ondergaan de meesten zo'n beetje alle fases van rouw, waardoor je eigenlijk in een emotionele rollercoaster terecht komt.  

 

Omdat ik als ervaringsdeskundige weet waar je tegenaan kan lopen na een scheiding, bied ik een speciaal traject gefocust op een nieuwe start na scheiding.  

 

Aandacht krijgen o.a. de volgende zaken:  

  • Houvast en een luisterend oor tijdens deze turbulente, emotionele periode
  • In kaart brengen van jouw situatie en hierin orde en overzicht creëren
  • Fases in de rouw
  • Het verwerken van de bijkomende emoties 
  • Zelfvertrouwen en eigenwaarde versterken
  • Jouw toekomstvisie en aankomende koers ontdekken en vormgeven

Dit coachingstraject biedt emotionele ondersteuning en past uitstekend naast bijvoorbeeld mediation. Het kan een waardevolle aanvulling zijn om weloverwogen keuzes te maken. 

   

Samen doorlopen we een aantal concrete stappen waarin je toewerkt naar meer grip op je situatie, je je gevoelens hebt doorvoeld en positief naar de toekomst durft te kijken!